B-FIT! Een trainingswijzer voor aerobe training bij mensen met het postpoliosyndroom
Lopend

B-FIT! Een trainingswijzer voor aerobe training bij mensen met het postpoliosyndroom

De B-FIT trainingswijzer bevat een op het individu aangepast trainingsprogramma speciaal ontwikkeld voor mensen met een langzaam progressieve spierziekte, met als doel het verbeteren van de fysieke fitheid.

Achtergrond:

Bij mensen met het postpoliosyndroom kunnen symptomen van spierzwakte, vermoeidheid en pijn leiden tot verminderde fysieke activiteit. Deze verminderde fysieke activiteit leidt weer tot een vermindering van het fysiek functioneren. Voor het succesvol doorbreken van deze vicieuze cirkel van inactiviteit is een op het individu aangepast trainingsschema nodig voor het verbeteren van de fysieke fitheid. Hiervoor is recent de B-FIT trainingswijzer ontwikkeld.

Doel:

In dit onderzoek zal de effectiviteit van trainen aan de hand van de B-FIT trainingswijzer worden bepaald op het verbeteren van de fysieke fitheid. Daarnaast zal de tevredenheid van patiënten en therapeuten worden bepaald ten aanzien van het werken met de B-FIT trainingswijzer.

Stand van zaken:

Het onderzoek start in oktober 2019 en zal worden uitgevoerd op de revalidatieafdeling van het Amsterdam UMC, locatie AMC, en bij een centrum in Canada. Er worden geen studiedeelnemers meer gezocht in Nederland. Mocht u meer willen weten over het onderzoeksproject, dan kunt u terecht bij de uitvoerend onderzoeker Tim Veneman (t.veneman@amsterdamumc.nl).

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Tim Veneman MSc, onderzoeker bij de afdeling Revalidatie van het Amsterdam UMC, locatie AMC, in samenwerking met Eric Voorn PhD, Fieke Koopman MD, PhD, Merel Brehm PhD en Frans Nollet MD, PhD. Het project wordt gefinancierd door Post-Polio Health International.

Blijf op de hoogte van het onderzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames