Collegiaal advies van het expertisecentrum

Expertisecentrum

De universitaire medische centra in Nederland zijn met elkaar verbonden via Spierziekten Centrum Nederland. Zij delen kennis over spierziekten zodat de patiënt voor een goede diagnose of behandeling terecht kan in elk academisch ziekenhuis. Het Post-Polio expertisecentrum is gevestigd in het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Op deze website vindt u:

Zorg

PPS is een relatief weinig voorkomende aandoening. Systematisch onderzoek in het expertisecentrum kan voorkomen dat klachten over het hoofd worden gezien of dat aanvullend onderzoek of een ingreep suboptimaal verricht of beoordeeld wordt. Passende zorg is altijd multidisciplinair.

Bekijk de veelgestelde vragen en de richtlijnen.

Regiofunctie

Patiënten in de regio kunnen voor diagnostiek, behandeling en jaarlijkse controle terecht in het expertisecentrum. Patiënten buiten de regio kunnen onder behandeling blijven van hun eigen zorgverlener in de buurt. Zorgverleners en patiënten kunnen bij vragen contact opnemen met het centrum.

Neem contact op voor collegiaal consult.

Verwijzing

Voor een bezoek aan het Post-Polio expertisecentrum  is een verwijzing nodig van de huisarts (via ZorgDomein) of behandelend specialist. Op basis van de verwijsvraag zal een specialist van het expertisecentrum bepalen of er een eerste afspraak bij de neuroloog of de revalidatiearts gepland wordt.

Een verwijzing kan gestuurd worden naar de polikliniek Revalidatie van het Amsterdam UMC (locatie AMC):

Polikliniek Revalidatie
Amsterdam UMC (locatie AMC)
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam-Zuidoost

Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames